ProEquo®

ProEquo er et naturligt tilskudsfoder som støtter at hesten opretholder en balanceret tarmflora. Forskning på området viser hvor vigtigt en balanceret tarmflora er for hestens trivsel og hvor let det kan forstyrres på grund af ukorrekt fodring og andre ydre faktorer.


Mange af de sygdomme, en hest lider af, kan skyldes en ubalance i tarmfloraen. Forskning har vist, at probiotiske bakterier fra en sund tarmflora kan stimulere immunsystemet og forhindre sygdomsfremkaldende bakterier i at blive etableret.

ProEquo indeholder den "gode" bakterien Lactobacillus plantarum JI: 1 (DSM 11520). Bakterien stammer fra en sund hestes tarm og er naturligt til stede i dette miljø. Bakterien er patenteret på grund af deres unikke og positive egenskaber den har for en hests tarmsystem.
Anvendelse

ProEquo anvendes til at hovedsageligt støtte heste med maveproblemer og hvor det er vurderet, at hesten har en ubalance i tarmfloraen (f.eks. heste eller føl med diarré, ildelugtende afføring, ved stressmave og antibiotikabehandling). Den kan også støtte heste der har været eller er indenfor risikogruppen for at blive forfanget, forstyrrelser i immunforsvaret såsom muk, udslæt eller andre hudproblem. Desværre venter mange med at behandle når problem allerede er opstået, det kan være mere fordelagtigt at bruge ProEquo til forebyggelse.

ProEquo anbefales hver dag som et tilskud til det sædvanlige foder og kan gives til både føl og voksne heste. Kan også bruges i forebyggelse mod diarré.

Når risikoen for gastrointestinale problemer er høj, eller hvis der allerede er problemer, anbefales en øget daglig dosis af ProEquo. For eksempel når hesten er i antibiotikabehandling eller er udsat for foder og miljømæssige ændringer, hård træning, lange rejser og hyppige konkurrencer.

Heste, der har svært ved at få huld på trods af tilstrækkelig fodring, kan få en bedre ernæringsoptagelse og dermed et bedre huld og mere muskler, når de fodres med ProEquo. 
Fodringsanvisning

Hest/pony: Ved opstart bruges 2 portioner á 6 gram/dag i ca. en uge eller til symptom er væk, efterfølgende 1 portion/dag. ProEquo kan med fordel gives sammen med det daglige fodret i krybben.  

Føl: ProEquo blandes med lidt vand og kan med fordel sprøjtes ind i munden.ProEquo® Sticks

ProEquo er i tilgængelig som et tørt produkt og pakkes i en kasse med 15 portioner á 6 g aktivt pulver i hver. Produktet har lang holdbarhed ved stuetemperatur og er nem at håndtere i stalden, den er også nem at tage med på lange rejser. Produkten er ikke aromatiseret, så du kan nemt kombinere det med hestens andet foder.
Svensk forskning og unik bakteriekultur

Virksomheden ProEquo AB er placeret i Lund, Sverige. ProEquo er blevet udviklet af de samme forskere som står bag helsedrikken ProViva® til mennesker. Produktet er klinisk testet i samarbejde med Evidensia Specialist Horse Hospital i Helsingborg (fx Helsingborg Regional Veterinary Hospital). Takket være de veldokumenterede positive effekter anbefales ProEquo® af en række dyrlæger.

ProEquo indeholder den unikke og patenterede bakteriekultur Lactobacillus plantarum JI: 1 (DSM 11520), der oprindeligt kommer fra en sund hestetarm og findes naturligt i dette miljø. Bakterien er patenteret på grund af deres unikke og positive egenskaber i hestens tarm. Det er en stor fordel, hvis probiotiske bakterier kommer fra samme dyreart, som de anvendes til.

ProEquo Sticks har et meget stort antal bakterier i forhold til andre produkter, ca. 80 milliarder probiotiske bakterier pr. pakke. Ved hjælp af en helt ny teknik har bakteriekulturen opnået en meget god holdbarhed, når de opbevares ved stuetemperatur.Probiotika och Functional Feed

En tarmflora i balance er afgørende for hestens trivsel. I en voksenhest koloniseres mave-tarmkanalen af flere hundrede forskellige mikroorganismer, hvor de strikte Anaerobe microorganismerne er dominerende. Hesten er helt afhængig af nogle af microorganismerne i tarmfloraen for at kroppen skal kunne nedbryde og udnytte energien i sin cellulose diæt. Imidlertid kan balancen i hestens tarmflora let forstyrres af forskellige årsager.

Ideen om at tarmens mikroflora består af uskadelige og "gavnlige" bakterier såvel som dem, der kunne være potentielt skadelige og sygdomsfremkaldende, blev født af den russiske videnskabsmand og nobelpristageren Elie Metchnikoff (1845-1916). Han mente, at mælkesyrebakterierne var særligt interessante, og at de kunne modvirke forstyrrelser i mave-tarmkanalen. Det almindeligt anvendte udtryk "Probiotika" refererer til "mikroorganismer med positive sundhedsvirkninger hos mennesker eller dyr".   

De microorganismer som er mest undersøgte med hensyn til dens probiotiske virkninger er forskellige lactobacillstammer (en type mælkesyrebakterier). Funktionelt Feed er et foder eller tilskudsfoder beriget med en eller flere ingredienser, der giver dokumenterede positive sundhedsvirkninger udover produktets normale næringsværdi. Et eksempel på et funktionelt feed er probiotika.

Læs vores pdf om Probiotika & Functional Feed >>

 
Du blir garanterat nöjd med städningen och allt annat!

ProEquo® Sticks

ProEquo Sticks er ekstra nemme at bringe, da kassen indeholder 15 mindre portioner. Perfekt når du rejser med hesten til træning eller konkurrence! ProEquo Sticks er ikke havrebaserede og har en neutral smag, så det kan nemt blandes med andet foder.
Læs produktfaktablad >>
Køb direkte >> 

ProEquo AB

Svensk forskning bakom fodertillskott för din hästs bästa

Virksomheden ProEquo AB er beliggende i forskerbyen i Lund, Sverige. ProEquo AB satser meget på forskning og udvikling indenfor Functional feed. Det betyder at foder og fodertilskud beriges med ingredienser som giver veldokumenterede positive sundhedsvirkninger udover produktets oprindelige næringsværdi.

Salg og kundeservice - Danmark

Madeleine Broman Toft
E-mail: info@proequo.dk
Telefon: +45 30429563Kontakte os

Følg os på Facebook