ProEquo AB

ProEquo AB er en virksomhed som arbejder med forskning og udvikling indenfor bioteknologi med fokus på probiotiske fodertilskud dvs. Functional feed. Virksomheden er beliggende i forskerbyen i Lund, Sverige. ProEquo AB ejer patentet for to bakteriestammer beregnet som fodertilskud til heste. En af disse patenterede bakterier indgår i dag i ProEquo-produktet.


Virksomheden ProEquo AB opstart

I 1991 blev en virksomhed ved navn Probi AB dannet (i dag noteret på børsen). Dette var resultatet af et særledes succesfuldt forskningsprojekt ved Lund Universitet, der var startet tilbage i 1986. Projektet havde som mål at udvikle en helt ny form for fødevare til mennesker baseret på havre og syret med en specifik mælkesyrebakterie som ville have positive sundhedsmæssige virkninger i mave - tarmsystemet. Målet blev opfyldt og produktet som udvikledes blev lanceret som en sundhedsdryk i samarbejde med Skånemejerierne og fik navnet ProViva. Dette produkt er blevet til en stor succes i Sverige og går at finde i nærmest alle svenske supermarkeder i dag. ProViva er senere blevet købt af det franske selskab Danone.

Lige efter lanceringen af ProViva så arbejdede Probi AB videre med et forskningsprojekt med fokus på fodertilskud til heste. Dette projekt resulterede i produktet ProEquo, et tilskudsfoder til heste som indeholder 80 milliarder af den gavnlige mælkesyrebakterien Lactobacillus plantarum JI:1. Bakterien er blevet isoleret fra en frisk tarmslimhinde hos hest og er blevet patenteret pga. sine unikke og positive egenskaber i hestens tarmsystem. I ProEquo findes der også betaglukaner fra havre som i dag har et godkendt sundhedsbudskab fra EU da det har kolesterolsænkende effekt hos mennesker.

Pro Equo AB dannes i 2004 med Clas Lönner i spidsen hvor dyrprobotikan og hele stammebiblioteket af probiotiske bakterier til dyr bliver købt ud fra Probi AB.

Effekten ved brug af ProEquo er blevet undersøgt i flere omgange i Sverige og England. I samarbejde med dyrlæger har udvalgte kundegrupper testet produktet og positive effekter er blevet observeret hos bland andre konkurrenceheste, der er stressede og har mavesår. ProEquo har også vist positive resultater i forbindelse dårlig mave, ildelugtende afføring, hudproblemer, stress, for lidt huld m.m. ProEquo har også været anvendt i forbindelse med antibiotikabehandling og mod rotavirus. I dag anbefales ProEquo af mange dyrlæger og veterinærklinikker.

Chef for ProEquo AB er i dag Clas Lönner, Tekn. Dr. i mikrobiologi, administrerende direktør er Lennart Persson og formand Thomas Welander, Tekn. Dr. i mikrobiologi.

 
 


 

ProEquo AB

Svensk forskning bakom fodertillskott för din hästs bästa

Virksomheden ProEquo AB er beliggende i forskerbyen i Lund, Sverige. ProEquo AB satser meget på forskning og udvikling indenfor Functional feed. Det betyder at foder og fodertilskud beriges med ingredienser som giver veldokumenterede positive sundhedsvirkninger udover produktets oprindelige næringsværdi.

Salg og kundeservice - Danmark

Madeleine Broman Toft
E-mail: info@proequo.dk
Telefon: +45 30429563Kontakte os

Følg os på Facebook